Praktijktraining - Communicatieve vaardigheden voor werkvoorbereiders

De Vries en Verburg BV Stolwijk

“Praktijktraining ‘Communicatieve vaardigheden voor werkvoorbereiders”

“Communicatief vaardig, daadkrachtig en overtuigend opereren tijdens dagelijkse werkzaamheden.”

Vraag:

OP+ is gevraagd om de communicatieve vaardigheden van de groep werkvoorbereiders verder te vergroten door het ontwikkelen en verzorgen van een maatwerktraining.

Achtergrond:

In de praktijk worden aan werkvoorbereiders steeds hogere eisen gesteld om communicatief vaardig, daadkrachtig, overtuigend en motiverend te opereren tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdens bijvoorbeeld telefoongesprekken, tijdens vergaderingen en tijdens start-werkbesprekingen is het steeds de kunst om dingen gedaan te krijgen in het belang van de klant maar ook zeker in het belang van het eigen bedrijf. Hetzelfde geldt voor het aansturen van collega’s, onderaannemers en het opereren tijdens klantcontacten.

Aanpak:

Aan OP+ is gevraagd een maatwerktraining ‘Communicatieve vaardigheden voor werkvoorbereiders’ te ontwikkelen en te verzorgen. Voorafgaand aan de start is de inhoud afgestemd op de werkwijze van het bedrijf en zijn praktijkvoorbeelden opgehaald. Ook is door OP+ vooraf enkele bouwplaatsen bezocht en gesproken met deelnemers.

In de meerdaagse praktijktraining zijn de volgende onderdelen aan bod gekomen: basisvaardigheden van effectieve communicatie, efficiënter vergaderen, daadkrachtig en overtuigend kunnen argumenteren en presenteren en tot slot succesvol onderhandelen. ​

Tijdens de bijeenkomsten werd na een korte introductie van de veel tijd besteed aan het oefenen met praktijksituaties. Twee projectleiders waren steeds aanwezig om praktijksituaties mee na te bootsen en de casuïstiek kracht bij te zetten.

De eindopdracht van de training bestond uit het verzorgen van een presentatie aan de Directie met daarin een krachtig voorstel voor een verbetering of vernieuwing in het bedrijf.

 Resultaat:

Werkvoorbereiders hebben inzicht gekregen in de belangrijkste vaardigheden en veel geoefend daarin. Uit alle eindpresentaties zijn door de Directie de beste ideeën opgepikt en verder de organisatie ingebracht. De training werd beoordeeld door alle deelnemers met 8.

Wil je meer weten?